A weboldalszerkesztés alfája és omegája

A 3 titok:

Szöveges és képi elemek:
A weboldalad legfontosabb részei, hiszen hiába szép a design, ha nem megfelelő a szöveg, és fordítva. Nem megfelelő szöveggel, és képekel a látogatók hamar elkapcsolnak.

Felhasználóbarát kialakítás:
Te is jártál már úgy, hogy kerestél valamit egy oldalon, és annyi információ volt fent, és olyan struktúrába, hogy egyszerűen nem láttad át? Na ez az, amit másként kell csinálni!

SEO, vagyis keresőoptimalizálás:
Ha nem megfelelő a honlapod kialakítása, akkor a keresőben is nehezebben találnak rá a felhasználók. Szóval ez is sarkalatos pontja a weboldalfejlesztésnek.

A weboldalszerkesztés fázisai:

1. AJÁNLATKÉRÉS

AJÁNLATKÉRÉS:
Jelen weboldal ajánlatkérés űrlapján keresztül elküldöd az igényeidet.

KONZULTÁCIÓ AZ ELKÉPZELÉSEKRŐL:
Telefonon felveszem veled a kapcsolatot, és átbeszéljük, hogy pontosan mik is az igényeid.

AJÁNLATTÉTEL:
A megbeszélés és az ajánlatkérés alapján elkészítem az egyedi árajánlatot a honlapomon található csomagdíjak figyelembevételével.

2. ELŐKÉSZÍTÉS

AJÁNLAT ELFOGADÁSA:
Az általam küldött részletes ajánlatot áttekinted, és amennyiben minden megfelelő a számodra is, elfogadod.

SZERZŐDÉSKÖTÉS:
Az ajánlatelfogadás után megírom a szerződést, amelyet elektronikusan fogsz megkapni. A szerződést az Eszerződés.hu online platformján kötjük meg. Az Eszerződés.hu rendszere biztosítja, hogy az elektronikus szerződés jogilag teljesen egyenértékű azzal, mintha papír alapon kötöttük volna.

KONZULTÁCIÓ:
A tervezés megkezdése előtt kitűzünk egy megbeszélést, ahol átbeszéljük a weboldalhoz kapcsolódó kardinális sarokpontokat.

A WEBOLDAL CÉLJÁNAK MEGHATÁROZÁSA:
A konzultáció alatt pontosan meghatározzuk a weboldal célját, és ennek fényében fogom a honlapodat felépíteni.

3. TERVEZÉS

WEBOLDALSTRUKTÚRA MEGTERVEZÉSE:
A honlapnak egy egységet kell alkotnia, amely egységnek az általad felállított célt kell szolgálnia. A cél eléréséhez a weboldal minden részét meg kell tervezni, és ezeknek a részeknek illeszkedniük kell egymásra.

DESIGN ÉS LÁTVÁNYTERV ELKÉSZÍTÉSE:
Közösen kialakítjuk a honlap arculatát, amely a színeket, betűtípusokat, felépítést fogja tartalmazni.

 

4. MEGVALÓSÍTÁS, UTÁNKÖVETÉS

WEBOLDAL FELTÖLTÉSE TARTALOMMAL:
A munka talán legizgalmasabb része. Végre a honlap élettel telik meg, és felkerülnek rá a szövegek, amelyek a legfontosabb részei a célod megvalósításának.

KÉPEK FELTÖLTÉSE:
A szövegek mellett a képek azok az elemek, amik a legjobban megfoghatják a nézelődőt. Mivel az emberek nagy része vizuális beállítottságú, így a jó képek is feledtébb fontosak a célok eléréséhez vezető úton.

DESIGN VÉGLEGESÍTÉSE:
A tartalomfeltöltés után véglegesítem a weboldal design elemeit, és összeáll a teljes honlap.

E-MAIL CÍM(EK) AKTIVÁLÁSA:
A domain címedhez választott e-mail címet, vagy címeket beüzemelem, és ha kell, akkor az esetleges átirányításokat is beállítom számodra.

GOOGLE ANALYTICS ÖSSZEKAPCSOLÁSA A WEBOLDALLAL:
Az elemzések nagyszerű lehetőséget biztosítanak neked arra, hogy pontosan lásd milyen eszközről nézik az oldaladat, melyik településekről, országokból, mikor, mennyi ideig, stb. Ezt biztosítja számodra a Google Analytics, amelyet hozzákapcsolok a honlapodhoz.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi idő kell egy weboldal elkészítéséhez?

A weboldalszerkesztés ideje sok mindentől függ, de legfőképpen az adott weboldal összetettségétől. Egy egyszerűbb honlapot körülbelül 2-3 hét alatt készítek el, míg egy bonyolultabb, nagyobb tartalommal rendelkező honlap ennél több időt is igénybe vehet. Gondolj csak bele, hogy nem lehet csak úgy összecsapni egy ilyen munkát, hiszen egy megnyerő honlap ismertebbé tesz, bizalmat generál, és forgalmat, de egy silány minőségűről nagyon hamar elkattintanak az érdeklődők.

Mennyibe kerül egy weboldal, és mit tartalmaz?

A weboldalszerkesztés költségei rendkívül széles skálán mozoghatnak. Az árak oldalon részletesen leírom neked, hogy milyen költségek azok, amelyeket a weboldalszerkesztési díjaim tartalmaznak, és melyek azok, amelyek pluszban terhelnek még. Általánosságban elmondható, hogy egy modern, felhasználóbarát, és hatékony weboldal összköltségei általában minimum 150.000-200.000 Ft-tól indulnak, és határ a csillagos ég gyakorlatilag. A kérdés persze, hogy milyet szeretnél? Egy olcsó, silány minőségűt, vagy egy valóban hatékony, szép honlapot.

Miután készen lesz a weboldalam, tudom-e saját magam szerkeszteni?

Én WordPress CMS rendszerben dolgozom, amely jelenleg a legelterjedtebb webmotor. Ennek a rendszernek az a nagy előnye, hogy általad is viszonylag könnyen szerkeszthető, és nem igényel a tartalmak feltöltése programozói tudást. Miután készen lesz a weboldalad, saját admin felületet kapsz, és saját magad tudod szerkeszteni a bejegyzéseket, egyes oldalakat. Azonban itt érdemes óvatosnak lenni. Fogok neked küldeni segítséget a szerkesztéshez videó formájában, de a nagyobb munkákra, és esetleges frissítésekre érdemes ha segítséget kérsz. 

Vannak-e rejtett költségek, karbantartási díj?

A weboldalszerkesztés kapcsán rejtett költségek nincsenek! Ami pénzbe kerül, azt mind leírom, elmondom neked. A weboldalad elkészültéig az árak oldalon található költségekkel kell számolnod (természetesen az egyes csomagárak tájékoztató jellegűek, az adott munka megismerése után tudok pontos ajánlatot adni neked). Ezek után ha plusz modult szeretnél (galéria, ajánlatkérő modul, stb.) az természetesen plusz költség lesz, de ami a csomagokban szerepel, azt mindent megkapsz azért az árért, amit kalkulálok neked. Karbantartási díj a honlap elkészülte után nincsen, mivel „átadom” a weboldalad, illetve segítségnek a tartalomfeltöltéshez kapcsolódó videókat, és te magad tudod terelgetni a honlapod.

Ha megakadsz, illetve ha a bővtményeket frissíteni kell...

Mindenkit óva intek attól, hogy saját maga frissítgesse az egyes bővítményeket, és átvegye a weboldalszerkesztés nagyobb feladatait! Sajnos ezzel olykor nagyon nagy károkat lehet művelni. Volt, hogy egy bővítmény frissítése után az oldal teljesen szétesett, és azt természetesen egy hozzá nem értő laikus nem valószínű, hogy meg tudja oldani. Szóval ha frissíteni kell a bővítményeket, vagy megakadsz a szerkesztésben, akkor óradíj ellenében segítek neked! Ez egy egyszeri költség mindig, ha szükséged lesz rám, és én ezt a megoldást sokkal korrektebbnek tartom, mint minden hónapban 10-20 ezer Ft-ot legombolni rólad olykor a semmiért.

Biztonságos lesz-e majd a weboldalam?

A weboldalad egyrészt egy SSL tanúsítvánnyal fog rendelkezni, amely a nézelődők számára is hasznos. Ugyanis ilyenkor egy kis lakat jelenik meg a weboldal url címe mellett, amely az érdeklődőket biztosítja arról, hogy az adataik az oldalon biztonságban vannak. Másrészt minden honlaphoz telepítek egy bővítményt, amely még nagyob biztonságot jelent, és segít abban, hogy ne tudják feltörni a honlapodat, illetve az adataid, és az ügyfeleid adatai ne tudjanak kiszivárogni.

Mi történik ha nem tetszik a weboldal?

A munka kezdete az lesz, hogy elbeszélgetünk, és megismerem, hogy mivel foglalkozol, miről szólna a weboldal, mik lennének a célok. Egy megfelelően átbeszélt bevezetés után már elég pontos képem lesz arról, hogy mit szeretnél. Később pedig folyamatosan konzultálni fogok veled, és együtt válasszuk ki a honlapod színet, a weboldal felépítését. Természetesen igyekszem a lehető legjobb tudásom szerint, és a te igényeid szerint a legszebb, leghasznosabb weboldalt fejleszteni neked. A munka végeztével is lehetőséged van arra, hogy kisebb módosításokat még végezzünk az oldaladon annak érdekében, hogy minden a helyére kerüljön. Tehát összességében gyakorlatilag szinte 0 az esélye annak (vagy legalább is minimális), hogy ne tetszene a végén a weboldal.

Van-e garancia?

Ha készen van a weboldalad, akkor 1 hónap ingyenes támogatást nyújtok neked, ami abban merül ki, hogy 1 hónapig frissítem a weboldalad bővítményeit (ha kell), és segítek a tartalomfeltöltésben szerkesztésben (online videókkal). Ezen túl nagyobb szerkesztéseknek (plusz oldal, menüpont, stb.) természetesen karbantartási költsége van. Továbbá minden egyes weboldalamhoz 1 év jótállás jár. Ez biztosítja számodra, hogy egy olyan honlapot kapsz, amely hosszú távon is működni fog.

Árajánlatot kérek

Megnézem az árakat