E-mail beállítás

Az alábbi leírás segítségével könnyen be tudod állítani a Gmail-es levelezésedbe az új e-mail címedet. Ehhez az alábbi leíráson kívül csak az általam kapott adatokra lesz szükséged, amelyeket e-mailben küldtem el neked.

Ha bármiben véletlenül elakadsz, akkor keress bátran!

1. Beállítások megnyitása

Lépj be a Gmail-es fiókodba számítógépen, majd kattints a jobb felső sarokban található beállítások (fogaskerék) ikonra.

Gmail1

Ezt követően az „Az összes beállítás megtekintése” menüpontot kell választani.

Gmail2

Ezek után a „Fiókok és importálás” fület kell választani.

Gmail3

Majd lejjebb görgetve az „E-mailek ellenőrzése más fiókokban” résznél az „E-mail fiókok hozzáadása”-ra kell kattintani.

Gmail4

2. E-mail fiók hozzáadása

A felugró 1. sárga ablakban azt a teljes email-címet kell beírni, amit a gmail-en szeretnénk kezelni.
Majd a tovább gombra kell kattintani.

Gmail5

A következő ablakban az „E-mailek importálása a másik fiókomból (POP3)” opciót kell választani (valószínű már alapértelmezettként az lesz kijelölve). 
Majd a tovább gomra kell kattintani.

Gmail6

A következő ablakban a Felhasználónévhez azt az e-mail címet kell beírnod, amit kezelni szeretnél a Gmail-es fiókodban. A jelszóhoz, és a POP-szerverhez azokat az adatokat illeszd be, amiket kaptál tőlem e-mailben. A Port száma 110 legyen.

Az adatok alatt a jelölőnégyzeteknél „A letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren” című feliratot bepipálhatod, ha azt szeretnéd, hogy a Gmail-es fiókodon kívül máshol is meglegyenek a leveleid. Ha ezt feleslegesnek érzed, akkor nyugodtan hagyd üresen ezt a rublikát is. (Merthogy a többit is hagyhatod nyugodtan üresen, nem kell kipipálnod egyiket sem.)

Ha megvagy ezzel is, akkor a „Fiók hozzáadása” gombra kell kattintanod”.

Gmail7

A felugró sárga ablakban most azt kell beállítanunk, hogy küldeni is tudjunk leveleket az új e-mail címről. Ennek fényében jelöljük ki az „Igen, szeretnék ………. nevében e-mailt küldeni.” (Várhatóan ez alapértelmezetten be lesz jelölve.)
Majd kattintsunk a tovább gomra.

Gmail8

A következő ablakban be kell írnunk a vállalkozásunk/cégünk/stb. nevét. Itt úgy kell megadnunk a nevet, hogy ez fog megjelenni az e-mail küldőjének neveként, ha már használjuk a fiókot. Szóval célszerű így kiválasztanunk, hogy mit is írunk ebbe a rublikába. A „Kezelés aliasként” szöveg előtti négyzet pedig legyen kipipálva.
Ha megvagyunk, akkor kattintsunk a „Következő lépés” gombra.

Gmail9

A következő ablakban az SMTP-szerverhez, a Port számhoz, és a Jelszóhoz az általam levélben elküldött adatokat kell beírnod. A Felhasználónévhez a kezelni kívánt teljes e-mail címet kell beírni. A „Biztonságos kapcsolat TLS használatával” előtti kör pedig legyen kijelölve.
Ha mindez megvan, akkor a „Fiók hozzáadása” gombra kell kattintani.

Gmail10

Utolsó lépésként a fiókot szükséges hitelesíteni egy megküldött kód segítségével. Ennél a lépésnél légy szíves szólj nekem, és elküldöm számodra a hitelesítő kódot. A kód bemásolása után az „Ellenőrzés”-re kattintva a hitelesítés megvalósul, a fiók használatra kész.

Gmail11

3. Automatikus válasz cím

Ha szeretnénk, hogy egy-egy levélre való válaszoláskor automatikusan arról a címről küldje a választ a Gmail, mint amire érkezett a levél, akkor az „Üzenetre való válaszoláskor” cím alatt a „Válasz arról a címről, amelyre az üzenet érkezett” mondat előtti karikát kell kijelölnünk. Ezt a Gmail beállításainál a „Fiókok és importálás” fül alatt, az „E-mail küldése erről a címről” résznél találhatod meg.

Gmail12

Ha mindennel készen vagy, akkor gratulálok, sikeresen beállítottad az új e-mail címedet. Ha véletlenül pedig elakadtál valamiben, akkor bátran keress engem az elérhetőségeim bármelyikén!

Telefon

+36-70/778-3981

E-mail

info@daveweb.hu